Minister Hermans bracht een bezoek aan Borsele

Op 11 september heeft het ministerie van Klimaat en Groene Groei het “actualisatierapport waarborgingsbeleid kernenergie” gepubliceerd. In dit rapport worden twee aanvullende gebieden beschreven, die naast het Sloegebied en Maasvlakte I onderzocht worden als mogelijke locaties voor de bouw van twee nieuwe kerncentrales. Dit zijn Terneuzen en Maasvlakte II. U leest hier meer over in dit nieuwsbericht.

Ook bracht minister van Klimaat en Groene Groei Sophie Hermans op 11 september een bezoek aan de gemeente Borsele. Hier bezocht de Kerncentrale Borssele en ging zij in gesprek met inwoners uit Borsele, waaronder deelnemers van de Borselse Voorwaardengroep. Minister Hermans legde uit hoe het Ministerie van Klimaat en Groene Groei aan de slag gaat met het Rijk-Regiopakket, waarin de Borselse en Zeeuwse voorwaarden waar dat kan een plek krijgen.  

Wellicht heeft u vragen over het actualisatierapport of het Rijk-Regiopakket. Op deze pagina’s leest u antwoorden op veel gestelde vragen over het actualisatierapport en over het Rijk-Regiopakket.

Staat uw vraag of antwoord hier niet bij, maar wilt u deze wel graag stellen? Neem dan contact op via ons contactformulier.